Make your own free website on Tripod.com

Kajakkens sikkerhedsudstyr. 

I det følgende vil jeg beskrive de ting der er udstyr og sikkerhedsudstyr på klubbens kajakker. Jeg kommer også ind på tilbehør til kajakken, som man bør have med på tur.
 
Fangliner
Langs kajakken sidder der en fangline. Hvis din makker evt. er faldet i vandet kan han/hun holde fast i den. Den kan også bruges til at hive og trække kajakken op over din egen kajak i forbindelse med en makkerredning.
 
Trækline
En line på 5-6 meter der er fastgjort på kajakken, med et slipstik ved siden af mandehullet. Træklinen bruges til at trække en anden kajak med, eller selv blive trukken. 
 
Elastikker foran mandehullet
Elastikkerne er velegnet til at sætte kort og kompas fast, så har man det altid lige ved hånden. Vanddunken, guleroden eller andre småting er også gode at sætte under elastikkerne. Fordelen ved at have tingene på dækket under elastikkerne, fremfor at have dem i mandehullet, er at man slipper for at skal have skørtet af for at komme til sine ting. Derved undgår man også risikoen for at få en bølge ned i mandehullet.
 
Splitpagaj
En splitpagaj er en pagaj der kan skilles på midten. Det er altid rart at have en ekstra pagaj med når man er på tur, hvis man mister eller knækker sin pagaj. Splitpagajen sidder rigtig godt i elastikkerne ind over det bagerste pakrum.
 
Paddelflow
En paddelflow er nærmest en ballon du sætter på pagajens blad, og derved opnår en stor stabilitet ved selvredning(beskrives senere). Hvis du er alene afsted er en paddelflow et must.
 
Pumpe
Med en paddelflow følger, næsten uvilkårligt, en pumpe. Har man lavet en selvredning ender man ofte med meget vand i mandehullet. Med en svamp vil det tage lang tid at få vandet ud, hvorimod med en håndpumpe er der hurtigt klaret, og man kan forsætte sin kajakfærd. Både paddelflow og pumpe sidder fint i elastikkerne på fordækket.
 
Svamp
En svamp er altid god at have med, den er effektiv og fylder ikke ret meget. Den tager det vand som pumpen ikke kan klare. Há den på dækket eller bag sædet i mandehullet.
 
Redningsvest
Man har altid redningsvest på når man tager afsted i kajakken.
 
Skørt
Skørtet bruges til at forhindre at der kommer vand ned i mandehullet. I klubben findes der to størrelser skørter. De store til Hasle kajakkerne og de små til Skerrey kajakkerne.
Pagaj
Med hvilken man sikrer sig fremdrift.

til øverst på siden